donderdag, november 22, 2007

Cintiq 21

Wat is het toch een fantastisch heerlijk apparaat om mee te werken, dat hele grote interactieve pen display van Wacom. Ik had al gemeld dat ik hiervan de trotse eigenaar ben geworden. Het werkt super, je kunt natuurlijk, net als op je beeldscherm, inzoomen tot op de pixel en daarin werken. Selecties maken, doordrukken, tegenhouden, noem maar op, het is fantastisch. Inmiddels heb ik ook een airbrush pen erbij gekocht zodat ik zelf afbeeldingen kan maken, dus tekenen en airbrushen alsof je op een vel papier bezig bent. Ik had gelezen dat het scherm warm (te warm) zou worden bij intensief gebruik, maar daar heb ik tot heden nog niets van gemerkt. Wel lijkt het me handig om bijvoorbeeld aan m'n hand dat op het scherm rust een handschoen te doen, zodat ie makkelijker over het scherm glijdt. Nu blijf ik soms een beetje steken omdat m'n hand niet makkelijk verder glijdt, maar dat is dus een kwestie van een setje ouderwetse fotohandschoenen aanschaffen en uitproberen. Ik hoop dat die nog te koop zijn bij de foto speciaalzaak.

dinsdag, november 20, 2007

Rode ogen verwijderen in iPhoto

In iPhoto op de Mac kun je wel heel makkelijk rode ogen verwijderen. Ik heb een aantal screenshots gemaakt van de handeling zoals die te vinden is in iPhoto '08, versie 7.1.1.
Een in iPhoto geïmporteerde foto kun je bewerken door er op te dubbelklikken, dan staat de foto in een venster van iPhoto en eronder staat een knop: Bewerk, zie hieronder op de foto waar de pijl wijst en klik dan op > Bewerk:



De afbeelding wordt nu kleiner weergegeven in het iPhoto venster, maar onder het venster zijn nu andere knoppen zichtbaar geworden, waaronder een knop > Rode ogen:



Als je op deze knop klikt verandert de muis in een + (plusteken), zorg er in deze stand ook voor dat je onderin beeld de stand > Automatisch aanvinkt (zie blauwe pijl) in het keuze menu, zodat de juiste hoeveelheid van het oog aangepast wordt en klik dan met het + (plusteken) op het eerste oog:



De rode kleur wordt direct aangepast:



Klik vervolgens weer met de muis maar nu op het 2e oog en ook deze verandert direct van kleur, zodat de te bewerken foto er net zo uitziet als de voorbeeldfoto:



Als dit naar tevredenheid is klik je onderin de werkbalk op > Gereed:



De afbeelding wordt weer in de bibliotheek van iPhoto opgeslagen. Wil je echter nog meer aanpassingen op je foto loslaten dan kan dat natuurlijk ook, klik hiervoor op de knop > Pas aan onderin het venster. Als je daarop geklikt hebt verschijnt er een extra venster, waarin je allerlei aanpassingen kunt doen in een foto. Probeer er sommige uit om gewend te raken met dit venster. Er is veel mogelijk:



Speel met de mogelijkheden en als je klaar bent met een bewerking en ook tevreden bent met het resultaat, klik je weer op de knop > Gereed, de foto wordt opgeslagen en je hebt een betere foto tot je beschikking. Veel succes