vrijdag, september 29, 2006

Photoshop Elements 5.0

Adobe heeft aangekondigd Photoshop Elements 5.0 in oktober 2006 op de markt te brengen. Wederom alleen een Windows versie. Ook weer erg snel na de 4.0. versie die eind vorig jaar uitgebracht is. Een volledig nieuw pakket gaat € 99,- kosten en een upgrade vanaf versie 4.0 komt toch ook nog op € 69,-
Toch is het een heel mooi pakket voor digitale fotografen om de digitale beelden te bewerken, beheren en op te slaan.
Persoonlijk vind ik dat de pakketten wel heel erg snel achter elkaar verschijnen. Of het ook een Nederlandse versie gaat geven is nog niet bekend. Via de site van Adobe kun je dat zelf bijhouden, want je kunt nu alleen nog maar voor-intekenen voor de neiuwste versie.

dinsdag, september 26, 2006

Apple's Aperture Update 1.5

Apple heeft een update uitgebracht voor het programma Aperture, dat zeer handig werkt om RAW bestanden te beheren, bewerken en op te slaan. De nieuwe versie heet 1.5 en is eind deze week te downloaden via de Apple site.
Op http://www.apple.com/aperture/newfeatures/
staan al de nieuwe features en hiermee lijkt het programma eindelijk helemaal volmaakt te zijn geworden.
Een aantal nieuwigheden heb ik er vast uitgepikt:
Flexible Library managemant, zodat je nu zelf kunt bepalen waar en hoe je je beelden kunt opslaan. De map die je hiervoor kiest is gemakkelijk te back-uppen, dus geen gezoek meer waar Aperture de bestanden gelaten had.
Integratie met de iLife06 en Iwork06 pakketten, zodat je direct door de Library van Aperture kunt bladeren via de Media Browser van iLife06 en iWork 06.
Export Metadata automatisch, in RAW bestanden exporteert Aperture 1.5 nu alle ITPC data en slaat ze op in de standaard XMP filetag.
Er zijn nog veel meer nieuwigheden, zoals Edge Sharpening, Speed Metadata Entry with presets, de LOOPE aanpassingen die nu d.m.v. muisgebruik kan zoomen, Advanced Color Controls en nog een heleboel meer.
Kijk voor alle specificaties op bovengenoemde link.