zaterdag, november 10, 2007

Photoshop Elements 6.0

Vorig jaar in oktober kwam Elements 5.0 uit. Nu met het vallen van de blaadjes tijdens de eerste echte najaarsstorm komt van Adobe inmiddels Photoshop Elements 6.0 uit. Weer met meer mogelijkheden en de enige echte RAW plugin uit grote broer Photoshop CS om voor bijna alle huidige digitale camera's de Raw formaten te verwerken. De prijs is hetzelfde als vorig jaar, € 99,-. Ook nu weer alleen voor het Windows platform. Voor de Mac-ers onder ons: die versie is bij Adobe blijven steken op 4.0 Nu Apple een groter marktaandeel gaat krijgen moet Adobe er ook maar serieus over gaan nadenken de Mac versie te gaan upgraden. Misschien moeten alle Mac gebruikers een mailtje met zo'n verzoek naar Adobe sturen. Wie weet, helpt het.

Aanvulling fotoboek maken

Inmiddels is het ook mogelijk een fotoboek van 30X30 cm. te laten maken bij myphotobook.nl Deze wens had ik een tijdje geleden achtergelaten bij de helpdesk nadat ik via Macminds met diverse forumleden had besproken dat het wel een idee zou zijn ook een groter formaat boek te kunnen laten printen. Ben nu een boek aan het samenstellen nadat ik de nieuwste software heb binnengehaald op mijn Mac.

vrijdag, november 09, 2007

Wacom Cintiq 21

Eindelijk weer eens een bericht op mijn log over digitale fotografie en dergelijke. Want ik ben sinds kort de trotse bezitter van een Interactive Pen Display van Wacom, de Cintiq 21 UX. Een fantastisch stuk gereedschap. Een 21" groot display dat als een tablet op de werktafel staat en waarmee je met een Grip Pen op het interactieve display kunt werken. Je werkt dus rechtstreeks op het beeld. Heel erg makkelijk om in Photoshop bijvoorbeeld een zeer gedetailleerde selectie te maken. Ook zitten er control knoppen aan beide zijkanten die je naar hartenlust kunt instellen om direct handelingen te plegen.



Maar omdat ik de Cintiq nog maar net in mijn bezit heb, ben ik nog bezig alle ins and outs uit te vinden. Er zit een riante handleiding bij en via de site van Wacom kan ik gelukkig ook nog kijken voor tips and trics op hun forum. Het zal dus wel enige dagen duren voor ik het "tablet" geheel naar mijn hand gezet heb. Wel heb ik het scherm inmiddels met de Spider Pro gekalibreerd, dus loopt het 'aardig' synchroon met mijn Mac scherm. Het is vooral verbazingwekkend dat je een digitaal beeld op het scherm in Photoshop opent, erop inzoomt en dan op de pixel nauwkeurig met de Grip Pen het beeld kunt bewerken.