vrijdag, december 30, 2005

Fotoboek maken

Dankzij de digitale technieken is het nu ook mogelijk een heel fotoboek samen te stellen en dit te laten printen bij een afdrukservice. Zaten we in het analoge tijdperk na een vakantie of verjaardag ijverig onze gemaakte foto's in albums te plakken, ook dat is met de komst van de digitale fotografie overbodig geworden.
Eigenaars van een Mac computer waar iLife op geïnstalleerd is, kunnen direct uit het programma iPhoto een fotoboek samenstellen en via de optie 'bestel boek' het geheel laten printen. Ziet er erg leuk en verzorgd uit. Je kunt de foto's in een stramien plaatsen of zelf bepalen welke grootte ze moeten hebben, er teksten aan toevoegen, kiezen welke kaft je wilt hebben en ten slotte direct online de bestelling doen. Na ca. 7 werkdagen wordt het boek via de post bezorgd.
Windows gebruikers kunnen via de online fotoprintservice van bijv. Kruidvat, Hema, Albert Heijn, Combi Foto e.d. een klein stukje software downloaden waarmee je zelf ook boeken kunt samenstellen. Hierbij kun je dan tevens kiezen of je het eindresultaat per post toegestuurd wilt krijgen of het ophaalt bij een winkel bij jou in de buurt, waar je het dan gelijk kunt/moet afrekenen.
Geen vieze plakvingers meer als je deze mogelijkheid benut.