maandag, juli 18, 2005

zoeker of schermpje?

Wat me dus echt opvalt na net terug te zijn van een weekendje weg in eigen land is dat veel gebruikers van een digitale fotocamera niet meer door de zoeker kijken van hun camera.
De camera komt tevoorschijn, wordt aangezet en alsof men staat te filmen kijkt men via het LCD scherm om een foto te maken. Dat is toch wel heel bijzonder, want zijn dat alleen de nieuwe gebruikers? Of hebben de analoge fotografen zich deze rare techniek nu ook al eigen gemaakt?
Kun je eigenlijk wel alles goed zien met al dat zonlicht om je heen?
Waarom niet "gewoon" net als vroeger (maar ja wat is 'vroeger' in digitale fotografie?) door de zoeker van de camera kijken? Dan word je door niets afgeleid en is je beeld lekker helder en uitstekend zichtbaar.
Misschien ben ik wel teveel fotograaf en te lang gewend aan de zoeker van een camera.
Maar toch is het een vreemd gezicht om iemand zo te zien fotograferen.

1 Comments:

At 9:33 p.m., Blogger Jim Moor said...

Ja Arend, van dat stroomvreten had ik nog niets vermeld, maar daar komen de digifotografen blijkbaar, gezien ook jouw reactie, vanzelf wel achter. Dat is bij digitaal filmen ook al jaren een bron van ergernis, omdat de accu dan ook zo snel leeg is.
Maar afgezien van accuproblemen, blijf ik het een rare manier van fotograferen vinden. Het lijkt erop dat men niet echt meer in het onderwerp ge-interesseerd is, even snel een kiekje maken en klaar is Kees. Gemak dient de mens en daar hoort de digitale camera zeker toe, gemak, snelheid en zeker ook fun.

 

Een reactie posten

<< Home